Hus i gott skick rivs i Vaxholm

En fastighetsägare vill bygga bostadsrätter på en tomt i Vaxholm och påstår att huset som redan står där, q-märkt och ett mycket gott exempel på träbebyggelsen i Vaxholm under 1800-talet, är förfallet och för dyrt att renovera. Men kommunen har inte varit på plats för att bedöma skicket, och antikvarien som har varit där menar att det är i utomordentligt gott skick.

Kommentarer

Rosa Dahl, - Onsdag 23 september 2015

Synd och skam.

Pengar betyder tydligen allt! Skall alla fina hus och byggnader bara slaktas pga. bekvämlighet och i vinstsynpunkt? Detta hus är ett jättefint exempel på äkta bygghantverk som väldigt få klarar av idag då det bara ska vara modernism och minimalism utan alla dessa vackra detaljer som finns på våra gamla hus. Om nu huset är q-märkt så är det i högsta grad värt att bevaras och därmed bestämt av kommunen sedan tidigare. Det är en stor skam att Vaxholms kommun nu inte har tid att se över sina kulturskatter. Husägaren bör ju vara underättad om att det är dennes skyldighet att se över sitt hus så det bevaras i bra skick och inte förfaller.
Annette Ronàld, - Söndag 18 januari 2015

Pengarna eller livet!

Vill vi ha någon kulturbebyggelse kvar, kan vi bara protestera. Jag protesterar. Vinstintresset går före kulturarv, förstår man och värre blir det. Ett kulturellt fattigdomsbevis av Sverige. Utbildar vi inte våra unga medborgare om kulturvärden, vet de inget om vad som händer. De förstår ingenting. Hur skulle Kungsträdgården i Stockholm sett ut om vi skövlat almarna? Bevara våra kulturvärden för framtida generationer. Bygg bostadsrätterna på andra ställen!

Kommentera artikeln

*Namn:  *E-post (visas inte på sidan): 
 
*Rubrik:  *Vad är 4 + 2 (säkerhetsfråga)?  
*Meddelande: 

Annons Pil ner


Spara
Annons Pil upp

Arvika hotas åter av grävskoporna

Arvika hotas åter av grävskoporna
"När grävskoporna gjort sitt kommer varken tegelbyggnaden längs Kyrkogatan eller den vita trävillan, gamla Medborgarskolan, att stå kvar. Helheten går före bevarande."
Läser vi en text från 1960? Nej, året är 2015 och det handlar om Arvika. Den värmländska staden skall nämligen möta framtiden, genom att riva det gamla.
Annons Pil ner

 

Annons Pil upp
Annons Pil ner


Annons Pil upp
Annons Pil ner

 

Annons Pil upp
Annons Pil ner


Annons Pil upp


Just nu 19 objekt