Kan spisen konverteras?

Jag bor i Stockholm och har precis fått brev från gasleverantören Fortum att jag måste byta ut min gamla fina Ankarsrums-spis till en ny modern på grund av övergången mellan gammal och ny stadsgas. Kan det verkligen vara sant? Finns det ingen möjlighet att konvertera en gammal gasspis till den nya gasen? Hela köket förlorar sin prägel av genuint 40-tal om man tvingas byta spis. Spisen är ju kökets hjärta. Vet fler boende som är helt bedrövade inför detta "spisbyte".
Susanna Leijonhufvud, Brf Entitan i Stockholm

Det här låter som ett ärende för Stadsmuseet i Stockholm. Det finns ju museala lägenheter från tiden bevarade genom deras försorg – och vad vore meningen med dem om inte just att inspirera fastighetsägarna att renovera varsamt? Och det finns också en massa annan samlad kunskap bland personalen på museet, så att ni tillsammans med er förening borde kunna hitta bra lösningar som förenar det tekniska med det kulturhistoriska. Och jag kan inte heller tänka mig att Fortum skulle vara så kulturfientliga att de inte har en teknisk lösning att erbjuda om de uppmärksammas på att just detta är kulturhistoria. Hoppas du inte är den enda som hojtar till.
Text: Göran Gudmundsson
Annons Pil ner


Spara
Annons Pil upp

Hur bygger vi badrum i ett unikt hus?

Marianne har ett unikt hus där badrum skall inredas. Hur gör man för att inte förstöra kulturvärdet? Läs Kerstin Erikssons svar.
Annons Pil ner

 

Annons Pil upp
Annons Pil ner


Annons Pil upp
Annons Pil ner

 

Annons Pil upp
Annons Pil ner


Annons Pil upp


Just nu 19 objekt