Slussenbygget stoppas och utreds ordentligt

Den nya majoriteten i Stockholm har reagerat på att ombyggnaden av Slussen redan är en miljard dyrare än ursprungsbudget. Därför vill man att planerna utreds och i väntan på det stoppas ombyggnaden.

– Slussenprojektet har hittills blivit mer än en miljard dyrare än beräknat. Vi vill ha en ordentlig genomlysning av Slussenprojektet, både vad gäller ekonomi, trafiksituationen och gestaltningen, alltså om samtliga planerade hus ska byggas. Det är klart att detta kan innebära att Slussenprojektet försenas, men om nya Slussen ska stå i hundra år så är kanske några månaders försening inte så stor sak i det långa loppet, säger Maria Östberg Svanelind (S) till ABC-nytt.

Glädjande, tycker alla vi som inte vill ha vyerna över Gamla stan och vattnet fullständigt igensatta av klumpiga huslådor.

Kan vi slippa detta?

Kommentarer

Cecilia Göransson, - Onsdag 5 november 2014

Pinsam okunnighet i Slussenfrågan

Pinsamt att GårdoTorp-redaktionen inte har bättre koll på den här infekterade frågan som för länge sen upphört att ha med kultur- eller stadsmiljövård att göra. Hoppas det var ett olycksfall i arbetet, men det verkar inte så eftersom ansv utg försvarar inlägget.
Gunilla von Platen, - Torsdag 30 oktober 2014

Svar om Slussen

Gård&Torp skriver om att rusta, vårda och bevara gamla hus och miljöer. I första hand är det landsbygdens hus som vi berättar om, men vi värnar också om andra historiska byggnader och miljöer som hotas av rivning eller förvanskning. Vi har ett forum för debatt i tidningen och på webben uppmärksammas då och då händelser som vi som "gårdochtorpare" har synpunkter på som till exempel Petersvik i Sundsvall och andra rivningshot. När det gäller Slussen har vi vänt oss mot de radikala förslag som föreslagits och som i vår uppfattning skulle förstöra mycket i Stockholms stadsbild och därför välkomnar vi en översyn av dessa, oavsett vilket politiskt parti som företräder olika åsikter i den här infekterade frågan. Gunilla von Platen, chefredaktör Gård&Torp
Cecilia Göransson, - Onsdag 29 oktober 2014

Vems ansvar?

Vad har den politiskt infekterade Slussen-frågan att göra i Gård o Torp? Den har inget att göra med byggandsvård eller antikvariska frågor. Varför väljer redaktionen att publicera detta på webben? Jag förväntar mig ett svar.

Kommentera artikeln

*Namn:  *E-post (visas inte på sidan): 
 
*Rubrik:  *Vad är 4 + 2 (säkerhetsfråga)?  
*Meddelande: 

Annons Pil ner


Spara
Annons Pil upp
Annons Pil ner

 

Annons Pil upp
Annons Pil ner


Annons Pil upp
Annons Pil ner

 

Annons Pil upp
Annons Pil ner


Annons Pil upp


Just nu 19 objekt