Under 2018 gör tidningen flera spännande resor inom Sverige och utomlands. Vi ordnar också den populära Gård&Torp-dagen! Läs mer om våra resmål och arrangemang här!

Res med Gård&Torp till unika och härliga resmål! Vi har skräddarsytt unika resor och vi har alltid med oss experter och partners som har mycket erfarenhet och kunskap inom området. Våra resor ger minnen för livet och nya resmål blir snabbt bokade av tidigare resenärer. 

___________________________________________

SLUTSÅLD!
Succén Gård & Torp-dagen
den 21 september!

Denna gång med tema Inredning i äldre hus.

Foto: Skansen

Platsen är Skånska Gruvan vid Skansen, Stockholm.
Pris 595 kr. I det ingår kaffe och bulle samt ett glas vin med tilltugg. Läs mer här!

___________________________________________

Genomförda evenemang

Estlands herrgårdar, en specialresa med Hans Lepp för Gård&Torp 30 maj–2 juni 2018

Följ med på en specialresa till 100-års jubilerande Estland där konsthistorikern och kulturrådet Hans Lepp tar oss med till några av landets främsta gods och herrgårdar.

Vi besöker bl.a. släkten Stenbocks stamgods Kolk, von der Pahlens Palmse (Schloss Palms) och von Stackelbergs Riisipere neu Riesenberg. Just Riisipere genomgår en mycket omfattande renovering som vi får ta del av. På Padis herrgård tar Karl von Ramm emot och berättar hur familjen återköpt och renoverat det gamla släktgodset. I Tallinn (Reval) besöker vi bl a domkyrkan (den gamla riddarkyrkan) där Hans guidar bland begravningsvapen och epitafier varav flera med svensk anknytning. I svenska St Mikaelskyrkan tar kyrkoherde Patrik Göransson emot och berättar om församlingens dramatiska historia och hur man återfick kyrkan och restaurerade kyrkan efter Estlands självständighet. Utanför Tallinn besöker vi även ett gelbgjuteri och en stukaturverkstad. I byn Klottorp i svenskbygder på Estlands västkust besöker vi professor Göran Hoppe som visar sin gård uppförd efter förra sekelskiftets jordreform och tar oss med by byvandring. Resan ger gott om tid till umgänge och även egen tid i Tallinn. Gård & Torps chefredaktör Gunilla von Platen deltar under hela resan.


SLUTSÅLD!
Kulturarv i Österbotten 
12–17 september  

Stundars by i Österbotten.

I vackra höstfärger reser vi till Finlands svenskbygder längs Bottenhavet. Vi får bland mycket annat uppleva den unika trähusbebyggelsen i de gamla handelsstäderna Raumo och Kristinestad. Byggnadsvårdsnestorn i Österbotten, Peter Båsk, tar oss med till gårdsägare som restaurerar sina gamla hus och i Stundars möter vi en nyskapad by med restaurerade och flyttade äldre kringbyggda bondgår-
dar. Vi får se Zacharias Topelius nyligen restaurerade barndomshem i Nykarleby, och vi stannar till i den lilla bruksorten Norrmark för att besöka Villa Mairea uppförd av Alvar Aalto för konstmecenaten Maire Gullichsen. På Ytterö utanför Björneborg träffar vi Cecilia Rosenlew som berättar om de sommarvillor som här uppfördes för det framväxande borgerskapet under senare delen av 1800-talet.

Vi bor bekvämt i tvåspråkiga Vasa. Vi färdas i makligt tempo med tid för umgänge och egen tid i Vasa. Gård och Torps chefredaktör Gunilla von Platen och Mejt Resors Ola
Olsson
medverkar under hela resan.
___________________________________________