Hur lyckas man bevara 1800-talskaraktären samtidigt som moderna grejor som centraldammsugare, element, laddningsstation och tv ska in? Barnfamiljen Karlsson i Västerbotten löste problemet.

Foto: Malin Grönborg

Det stora köket har fönster i tre väderstreck som brukligt är i de gamla Västerbottensgårdarna. Köksbordet är ett gammalt så kallat täckesbord som förr användes för att tillverka och quilta täcken. Kylskåpet är synligt men frysen och laddningsstationen har gömts i två skafferiskåp (utom bild). Element finns men är osynligt bakom kökskranen. Vedlåren till vänster fungerar även som sittplats.

Foto: Malin Grönborg

Den rektangulära kakelugnen i salen har familjen själva satt om. Troligen består den av ett hopplock från flera olika ugnar men har funnits i huset länge. Inne i det gamla bruna mjölkskåpet t h döljs den moderna tv:n.

Foto: Malin Grönborg

Foto: Malin Grönborg

Trivsamma trasmattor överallt. I spegeln syns ett valvet till den gamla trappan upp till övervåningen. Numera finns en nybyggd trappa, mindre brant och där det är lättare att få upp möbler till övervåningen. Men självklart har man inte rivit den gamla trappan!